U bent hier

Wetenschapsfeest op 24/3

Jeugdboekenmaand 2018
ma, 26/02/2018 - 18:21

Ben jij een technieker of wetenschapper of ben je gewoon curieus? Dan is de jeugdboekenmaand vast iets voor jou, want dit jaar staat ‘wetenschap & techniek’ centraal. 

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van erfgoedcel TERF, bundelen TERF, BROERE en de bibliotheek van Ingelmunster de krachten!

  • Wedstrijd

De jeugdboekenmaand daagt alle jongeren van het 1ste leerjaar t.e.m. het 2de secundair uit om te experimenteren met een heuse wedstrijd. Iets voor jou? Stel een ploeg samen en knutsel of bouw een voorwerp waarvan minstens 1 element moet bewegen. Laat je inspireren door de wetenschap en allerlei technieken: robots, katrollen, wielen, elektriciteit, waterkracht, hefbomen … Geef je creatie een originele naam en breng het naar de bib op 23 maart. 

Bezorg de naam van jouw team en de gegevens van alle teamleden (incl. geboortedatum) aan de bib via bibliotheek@ingelmunster.be of tel. 051 32 14 65. Inschrijven kan tot 14 maart. Je kan in de bib terecht voor meer info, hier kan je het wedstrijdreglement nalezen.

 

  • Slotfeest

Naar aanleiding van de verjaardag van 10 jaar TERF, organiseren erfgoedcel TERF, BROERE en de bibliotheek Ingelmunster samen het spetterende slotfeest. Kom je ook?Op zaterdag 24 maart sluiten we de jeugdboekenmaand af met een spetterend slotfeest! Van 14u. tot 17u. kan je in de bib allerlei coole activiteiten ontdekken zoals middeleeuws smeedwerk en maliën maken, draden spinnen, een interactieve fiets met technische snufjes knutselen, virtual reality,…En ook de Techniekclub Ingelmunster tekent present! Om 16.30u. reiken we verschillende prijzen uit en kan je allerlei mooie prijzen winnen.

 

  • Praktisch

Wanneer: 24/3/2018, workshops doorlopend tussen 14u – 17u

Wanneer: bibliotheek Ingelmunster, Schoolstraat 35, Ingelmunster